Monday, 11 February 2013

Nak cari laki kaya


Tgok tjuk Nampak cam si empunya blog ini is a gold digga
But , I wasn’t really it. It just ..More materialistic I think.

Back then when i was teenager, I was looking for prince charming that would be a man who has
-  Big car (but not van ok)
-Athlete
-Rich
-Stylish
-Like a Bollywood hero
-Sweet like chocolate!

As the day counting, I realize
Smua di atas hanya dunia semata-mata. Dan segala nya tak kekal. Selepas mengenali lelaki yang berkaitan, they make me think more wisely and  clearly lah.

Better kaya ilmu dari kaya harta.ilmu boleh dibawa hingga ke akhirat.
but money?? duit x boleh beli nyawa.

I can get all that by myself. Don’t have to depend to others.

Need big car? I just need to work hard, save the money for kereta idaman. More satisfy that way.
Athlete? Why don’t I exercise dengan lebih kerap. At the same time, leh sihatkan badan.
Stylish? Lelaki yang pakai kopiah pon style ok. 
Bollywood hero? Ermm..no one can beat hitrik roshan.
Sweet like choc? ‘sayang, ujung minggu ni kita p langkawi ek. Chocolate dlm fridge tu tinggal sikit ja lagi’
^,^
This just my pandangan on how I look about dreamed man.
Gurls out there, maybe have their own opinion.
I really believe one day, I will find the right one since Allah dah tetapkan sapa jodoh kita.
Right now, kita perlu jaga hubungan kita dengan-Nya dan sesama manusia.
Perancangan Allah adalah yang terbaik.
Till then, jom zikir ^^puji Allah.
subhanallah, alhamdulillah, allahuakbar.


Adios.



4 comments: