Tuesday, 26 March 2013

CENDOL

sedap d minum di kala panas terik


thanks Mr.Shark :) !!

Thursday, 21 March 2013

UMT TERBAKAR LAGI

kali ni pejabat vice canselor pulak yang terbakar.
asap kepul2 nmpak dari umah aku.
ingtkan org pmbinaan wat pembakaran terbuka
baru kelmarin dok bersuka ria kat bangunan yang gah itu.

alahai..

ksian kat ikan2 comel dalm bilik vc. :(
cenderahati yang kiut2 dari pelbagai organization.
hangus abis.
nasib baik la x anta lagi smua sijil tu utk vc tandatangan.
jika x memang menangis laa.
semoga umt-ians tabah ya.

:-x payah la dok kutuk sangat umt. ampa pon ngaji sini jugak. xdak sapa doa bagi bangunan tebakaq. udah2 la ngata nyer-:

berita lanjut : explosion in vc's room

BABY PANCAKE

hye!
bagi sesiapa yang tingin nak makan pancake tapi malas nak wat, boleh la singgah ke POK WAN KOPITIAM. located at Gong badak, near HockKeeSeng
terdapat pelbagai jnis pancake.
macam2 lah.
rasa nya pon ok 
harga nya pon berpatutan.
u all should try.


timekasih awok :)

Tuesday, 19 March 2013

Jom..ke langit!


Hye uols!
Skang cikput sangat semangat dalam menjaga kesihatan.
Menyahut seruan kementerian kesihatan katanya
Dan ingin menjaga kesihatan jantung. Acecheeee..~!
Maka , beliau (cikput) mendaftarkan diri ke gymnasium.
Siap ada coach lagi.

Then, balik umah.. gadoh la sakit sana sini.
But, sakit smua tu ilang sat sebaaaabbbb.. tengok bulan.
Before tido, let’s look at the night sky.

Cantik sangat!! Rasa xsakit dah.
Kalau korg malas sangat nak buka langsir, buka je apps Google Sky Map
Ni haaa gmbar langit malam ni

bulan dekat ngn Jupiter

the Sun

suka2...!!!!


Ayuh lah sama2 kita mensyukuri nikmat Allah
Adios amigos!!
Bonne nuit!

Friday, 15 March 2013

Today I learned #1(serius)

Today I learned to be more serious.
Walaupun you said ‘ we just wanna have fun ‘
‘We do not disturb others’
But do u realize bertapa orang lain mengharapkan anda.
Mengharap anda berjaya.
AndA memegang masa depan orang lain.
Anda memegang impian orang lain.
Anda penentu.
Tetapi.. hilai ketawa yang kedengaran.
Suka nya anda, kecewanya orang lain.
Sekian.

-cikput cikit sedih sebab kalah game tapi gembira sikit ada pengubat ati-

i love food!!


Friday, 8 March 2013

JOM HEBOH D'GANU 2013

HYE
saya malas nak tulis tapi rasa cm nk update belog jugak3
oleh itu
ada baik nya gambar sebagai pengarang cerita.

(cikput suda tepengaruh ngn novel)


nas t berjaya memikat hati saya.
hahaha!!





jejalan terserempak lah ngn macam2 retis
bagi saya diorang memang baik.
siap boley sembang2 ag.
langsung x seperti kiah propa dok crita dlm radio tu.
and bagi saya juga,
 diorg tu akan tunjuk the other side of them dengan orang yang cari pasal ngn diorg je.
so, respect org lain jika nak orang respect ke kita.

mood : lupakan yang lama, hargai yang baru! 
xoxo : )

1 hari 1 buku


hye!
tengok ni tengok ni
v
v
v

haaaa..

Ini lah sebahagian baucer buku yg telah bertukar menjadi buku yang sebenar.
>buku yg ada perkataan mikrob itu dikecualikan<

Thanks BigBadWolf!
Menggila tengok diorg post gambo buku banyak sangat tu dlm fb.
 Ditambah ngn price nya yg reduce menjunam.

Thanks awin sbb tolong belikan. i loike!

Sesiapa yang x nak baucer buku (sebab x suka Najib ke..) sila bagi ke sye yer.
Saya menerima baucer. Jika nak jual, saya x nak.
Saya ulang.. BAGI, BERI, GIVE.

Ok lah. Nak stay up.
Nak mengenali buku2 nei.heee ..!!
Till then,
Let’s read!
Bonne nuit!

Monday, 4 March 2013

Pupus

Aku tak mengerti Apa yang kurasa
Rindu yang tak pernah Begitu hebatnya
 aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu
  meski kau takkan pernah tahu

Aku persembahkan Hidupku untukmu
Telah ku relakan Hatiku padamu
 namun kau masih bisu  diam seribu bahasa
 dan hati kecilku bicara..

baru kusadari ..
cintaku bertepuk sebelah tangan
kau buat remuk sluruh hatiku


Friday, 1 March 2013

VOLLEYBALL INTRAFACULTY 2013


Alhamdulillah3..
1st skali, syukur sangat2 menang game ni
Before this, we play and we aim to win. Like the old motto ‘we organize, we play, we win’ . tapi x menang pon sebab emoo!! Kalot nak menang. Muka masing2 macam singa (itu dulu)

Tapi kami check balik. Check balik (ayat kak nik).

This time, we play, we enjoy. And yeahhh!! Kami menang!
Any game sekalipon jika main dalam keadaan tension, pressure susah nak menang. Based on my own experience la since play in this LOMPAT TIKAM TEAM.
And I am totally happy dapat main dalam team yang havoc ni.
Jdi semangat gitu bila ada org sorak, bg sokongan.

We play, we cheer, we enjoy, still laugh, we smile, we win.

Tahniah juga to Bio M (L) and Bio M Bola Jaring.
 Dapat tempat pertama. Same goes to our team.
WE ARE THE CHAMPION.
WHATEVER HAPPENS, WE ARE STILL THE BEST!!
Go go go Mariners!

pasukan penyorak. kami xda bajet nk panggil pompom gurlz yang hot.

LOMPAT TIKAM TEAM 

saya center. tapi bukan center of attraction ok.

apabila kuasa tamparan dan jaringan bergabung. 
wujudlah kami 
-.-
heehee
till then

√Ādevoir!